Ulei
Înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu uleiul de măsline și legumele la plic cu produse proaspete.

Cereale integrale
Nutriționiștii susțin că cerealele integrale și uleiurile de palmier sau măsline, vă asigură o masă mai sănătoasă decât produsele de o calitate proastă. Dacă cerealele integrale ne oferă o gamă mai largă de nutrienți față cerealele expandate, uleiul de măsline este mai rezistent la temperaturile mari decât cel de floarea-soarelui. Uleiul de floarea-soarelui se descompune, prin prăjire, în compuși toxici pentru organism.

Se recomandă utilizarea produselor de calitatea întâi, chiar dacă sunt mai scumpe. La cumpărături, ghidați-vă după produsele cu gustul mai proaspăt. Renunțați la usturoiul la plic și alegeți-l pe cel proaspăt, care are o bio-disponibilitate mai mare.

Roșii proaspete
În locul pastelor de tomate, puteți folosi roșii proaspete. Nu înlocuiți ouăle proaspete cu praf de ouă. Prin procesul de uscare, se distruge vitamina D și proteinele. În loc de șase ouă integrale, mai bine folosim sase albușuri și trei gălbenușuri, deoarece acestea din urmă conțin colesterol.

Fibre din cereale integrale
Folosiți cereale integrale pentru a prepara bucate. Înlocuiți orezul alb cu orez brun. Produsele alimentare cu o culoare mai închisă conțin un complex de vitamine și minerale, plus fibre sățioase. Un sfert de cană de orez brun aduce în dietă aproximativ două grame de fibre.

Vasele cu aburi și uleiul de palmier
Cu toate că este o metodă rapidă de gătit, prăjitul vă poate afecta sănătatea. Prăjitul este cel mai nesănătos, mai ales în cazul în care folosiți ulei de floarea-soarelui sau de șofrănel, deoarece eliberează substanțe cancerigene. Cele mai bune sunt uleiurile de măsline și de palmier nehidrogenat. Dar și consumul acestora se recomandă a fi redus. Este cunoscut faptul că la fiecare lingurița de ulei la care renunțați, economisiți 120 de calorii și circa 13,5 grame de grăsime. Deși sunt mai scumpe, vasele cu abur vă ajută să preparați o mâncare mai sănătoasă, fără exces de grăsime.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment