Detoxifierea presupune eliminarea substanţelor toxice din organism. Cel mai adesea, acest lucru se face printr-o dietă. Dietele de detoxifiere sunt cure menite să alunge oboseala corpului cauzată de substanţele toxice aflate în alimentele pe care le consumăm.

De obicei, o astfel de dietă semnifică renunţarea la consumul de carne, de zahăr, de lactate şi de cafea. În locul acestor alimente este recomandat consumul de legume. Pe lângă acest lucru, un rol important în curele de detoxifiere îl au ceaiurile.

Unul dintre cele mai cunoscute ceaiuri, care se foloseşte în aceste cure, este ceaiul verde. El este bogat în antioxidanţi ca vitamina C şi E. De asemenea, ceaiul verde este recunoscut pentru proprietăţile lui diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor.

Pe lângă aceste calităţi, ceaiul verde ajută organsimul să lupte cu procesul de îmbătrânire, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi previne apariţia accidentelor cardiovasculare. Într-o cură de detoxifiere este recomandat să se bea trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere.

Pentru ca substanţele toxice să fie eliminate cât mai bine, zahărul trebuie eliminat cu orice preţ. Un alt ceai recomandat pentru detoxifierea organismului este ceaiul de urzică. Nu se poate spune că acest ceai e bun numai pentru detoxifiere pentru că el aduce o mulţime de alte beneficii organismului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment