Pentru a reţine calciul în oase şi deci pentru a le păzi de deteriorare prin pierderea densităţii şi de slăbirea rezistenţei care se instalează o dată cu vârsta, este recomandabil să creşteţi cantitatea de calciu din alimentaţie.

Pentru un bărbat adult necesarul zilnic de calciu este de 800 mg, iar pentru o femeie adultă este de 1000 mg; acesta va creşte până la 1500 mg la intrarea în menopauza neprotejată de tratament cu estrogeni.

O hrana sănătoasă bogată în calciu include laptele degresat, iaurtul cu conţinut scăzut de grăsimi, broccoli, conopida, somonul, brânza din soia, seminţele de susan, migdalele şi legumele cu frunze verzi. In acelaşi timp, evitaţi alimentele care pot interfera cu absorbţia calciului în organism, cum ar fi carnea roşie, băuturile răcoritoare şi cele conţinând un procent ridicat de cofeină, cantităţile excesive de alcool.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment