Ceaiul verde are multiple beneficii atît în ceea ce priveşte sănătatea, cît şi în accelerarea metabolismului. Proprietăţile sale terapeutice miraculoase se datorează în primul rînd faptului că ceaiul verde este ceaiul care suferă cele mai puţine transformări, nefiind fermentat deloc.

Ceaiul verde poate fi, prin urmare, folosit ca adjuvant în orice cură de slăbire, avînd în acelaşi timp proprietăţi miraculoase în menţinerea sănătăţii şi tonusului.

  • Un consum mediu de 2 căni de ceai verde pe zi ajută la arderea a 100 calorii în plus;
  • Ceaiul verde stimulează ficatul şi întregul sistem digestiv;
  • Reglează tranzitul intestinal;
  • Are efect de contracarare a stresului, unul dintre factorii care contribuie la surplusul de greutate;
  • Acţionează la deblocarea rinichilor, prevenind astfel retenţia de apă;
  • Consumul de ceai verde reduce formarea colesterolului.
Cantitatea zilnică de ceai verde recomandată
Se recomandă consumul a 2-3 căni de ceai verde pe zi, de preferinţă înainte de ora 17. Consumul de ceai verde după ora 17 poate provoca insomnii sau vă poate afecta calitatea somnului. Nu lăsaţi ceaiul la infuzat mai mult de 10 minute.

De asemenea, este de preferat să consumaţi ceai verde sub formă de frunze uscate în loc de pliculeţe de ceai verde. După o cură de o lună de 2-3 căni de ceai verde pe zi, faceţi o pauză de trei zile şi apoi reîncepeţi cura mărind consumul de ceai verde pînă la 5-6 căni. Atenţie! Consumul excesiv de ceai verde poate provoca stări de nervozitate, panică sau insomnii. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment