Porumbul dulce este o varietate a porumbului, cultivată pentru a fi consumată ca legumă, nu măcinată în faină sau procesată.

Aceşti hibrizi de porumb dulce sunt meniţi să încetinească transformarea zahărului în amidon, atât în timpul coacerii, cât şi după cules, şi sunt mult mai dulci decât porumbul. Cel mai dulce porumb este însă cel cules din grădină, pe care îl gătiţi şi îl mâncaţi imediat.

Porumbul dulce la conservă conţine doar o treime de amidon şi de cinci ori mai mult zahăr natural decât porumbul dulce proaspăt. Aveţi grijă - acesta conţine o cantitate mare de sare, în timp ce porumbul proaspăt nu are aproape deloc.

Porumbul dulce este o sursă bună de proteine şi conţine, de asemenea, o cantitate semnificativă de fibre, o concentraţie medie de vitaminele A şi E, puţine vitamine B, dar şi acid folic.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 54kcal;
  • Este bogat în fibre şi proteine;
  • Este bun pentru dietele vegetariene, pentru că oferă energie şi fibre;
  • Se recomandă să se consume fiert întreg sau boabe, de regulă în salate;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment