Cei care mănâncă ciocolată neagră, în exces, cu pretextul că face bine sănătăţii organismului, trebuie să-şi reconsidere poziţia. Cacao conţine flavonoizi care protejează inima.

Însă, recent, s-a descoperit că producătorii de ciocolată înlătură aceşti compuşi benefici pentru că nu au un gust bun, dând produsului un gust amărui, susţin specialiştii. În schimb, ciocolata devine o sursă de grăsimi şi zahăr, substanţe care fac un rău imens inimii şi arterelor.

Se pare că atunci când producătorii de ciocolată introduc masa de cacao în compoziţie extrag flavonoizii. Astfel, populaţia este indusă în eroare de faptul că ciocolata conţine flavonoizi. De fapt, consumul unei astfel de ciocolate nu face decât rău organismului.

Pe lângă acest lucru, cei care mănâncă ciocolată în exces trebuie să mai aibă în vedere un lucru. În cazul în care găsesc ciocolată cu flavonoizi trebuie să o mănânce în cantităţi moderate pentru că este bogată în calorii. Mai mult, este bine că atunci când se mănâncă ciocolată să nu se mai consume nici un alt aliment bogat în calorii.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment