Stilul de viata necorespunzator epuizeaza destul de repede rezervele de substante nutritive din organism. Din aceasta cauza, corpul trebuie alimentat cu vitamine, enzime, minerale si fibre, care se gasesc din belsug in fructele de sezon precum merele, prunele sau murele.

Prunele
Prunele violete abunda in vitamine din complexul B, E, PP, in caroten si minerale (potasiu, calciu, magneziu si fier. Ele sunt recomandate in prevenirea bolilor cardiovasculare, a nevrozelor, a diferitelor forme de cancer si a imbatranirii premature.

Cura cu prune este benefica si pentru efectele laxative, de accelerare a tranzitului intestinal si de indepartare a toxinelor din organism. In tratamentul obezitatii, al hipertensiunii arteriale si arterosclerozei se recomanda o dieta de trei zile, in cadrul careia se consuma numai prune.

Murele
Aceste minunatii se afla in topul fructelor de padure care au efecte antioxidante asupra organismului. Ele reprezinta o sursa valoroasa de fibre si vitamina C si sunt sarace in calorii (62/cana).

Specialistii in oncologie din SUA au demonstrat ca murele au un efect protector impotriva cancerului esofagian si de colon. Cercetarile mai arata ca consumul sistematic de mure reduce dezvoltarea tumorilor maligne de origine bucala.

Merele
Consumate seara, merele de vara detoxifica organismul si favorizeaza somnul. In popor se spune ca, mancat pe stomacul gol, marul imbunatateste memoria. Este fructul ideal in curele de slabire. Consumul de mere de vara contribuie la scaderea colesterolului

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment