Un nou studiu arată că kebab-urile conţin o doză mare de grăsimi şi sare, ceea ce favorizează îngrăşarea, spune DailyMail.
kebabCercetările au arătat că în mediu, kebab-ul conţine 1000 de calorii, dar unele au avut chiar şi 1990. Savanţii de la Local Authority Co-ordinators of Regulatory Services (Lacors) au constatat că în medie într-o doză se conţine 98 la sută de sare din porţia zilnică recomandată pentru un adult şi 148 la sută din cea de grăsimi.
S-a constatat, că unele porţii de kebab, conţin de asemenea, 35 la sută o altă carne decât cea indicată pe etichetă. Şase din ele au fost găsite cu carne de porc, două dintre care cu Halal, permise în alimentaţia musulmanilor.

Consilierul Geoffrey Theobald,  preşedinte al Lacors, spune: "N-am considera kebab-urile ca parte dintr-un conţinut caloric ridicat, ce ar trebuie supus controlului, dar nivelul de grăsimi saturate şi sare este un motiv de îngrijorare. Rata obezităţii este în creştere rapidă în Marea Britanie, important fiind ceea ce se consumă."

Studiul conţine 494 kebab-uri din 76 localităţi şi a constatat că caloriile variau de la o localitate la alta. În mediu, un kebab din nord-vest-ul Angliei conţine 1101 de calorii, în timp ce în Scoţia e de 1084, în Ţara Galilor 1055 şi 1066 în sud-vesul Angliei.

Cel mai mic conţinut caloric al kebab-lui poate fi găsit în Irlanda de Nord, de 843.

D-l Theobald  a declarat: "Acest studiu a adus în centrul atenţiei porţiile de kebab şi sperăm ca producătorii să facă faţă provocărilor şi să colaboreze cu consiliile pentru a oferi un produs sănătos, care conţine doar ceea ce scrie pe etichetă." (S. A. V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment