Bananele se numără printre alimentele miraculoase ale naturii, fiind foarte bogate în substanţe nutritive. Sunt o masă rapidă ideală şi ambalată natural. Persoanele care doresc să slăbească evită de obicei bananele, din cauza opiniei eronate că acestea îngraşă, însă un fruct conţine numai 95 de calorii şi numeroase substanţe nutritive.

Amidonul din banane se digeră mai greu, de aceea acestea trebuie consumate doar coapte, când o mare parte din amidon se transformă în zahăr. Amidonul din bananele plantain poate provoca un disconfort destul de mare dacă fructele sunt consumate necoapte, însă acest lucru se poate evita dacă le gătiţi.

Bananele coapte sunt utile la tratarea constipaţiei şi diareii, dar şi pentru contribuţia lor în eliminarea colesterolului din organism. Bananele plantain sunt foarte bogate în amidon, benefic în tratarea şi prevenirea ulcerelor. Sunt întrebuinţate timp de secole ca alimente de bază în India, sud-estul Asiei, America de Sud şi estul Africii.

Conţinutul ridicat de potasiu din banane ajută la prevenirea crampelor. fiind ideale pentru cei care practică activ un sport. O singură banană conţine peste un sfert din necesarul zilnic de vitamina B6, deci sunt recomandate femeilor care suferă de sindrom premenstrual.

Ştiaţi că...
  • Bananele - energie / porţie standard - 95kcal;
  • Bananele Plantain - Energie / 100g - 117kcal;
  • Sunt bogate în potasiu, vitamina B6 şi acid folic;
  • Sunt bune pentru persoanele active şi pentru cele care au un nivel ridicat al colesterolului;
  • Sunt benefice în caz de ulcere, pentru convalescenţă, oboseală cronică, epuizare şi febră glandulară;
  • Bananele trebuie consumate coapte şi proaspete; bananele plantain trebuie consumate aproape coapte gătite;

Sfaturi practice
Câteva coji de banană îngropate lângă lujerii de zmeură asigură cultivarea de fructe suculente şi colorate, datorită conţinutului lor de magneziu.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment