Apa este esențială pentru metabolismul uman. Lipsa ei duce la afectarea organelor interne. Medicii susțin că în absența apei apare deshidratarea, iar organismul nu poate funcționa la parametrii normali. Fără apă, se diminuează funcțiile ficatului, ale rinichilor și ale sistemului nervos, apărând riscul apariției cirozelor, afecțiunilor reumatologice și ale organelor sexuale, care pot merge până la disfuncții erectile.

Apa conține săruri minerale, gaze dizolvate, proteine esențiale pentru sistemul digestiv. Componentele apei ajută organismul să elimine toate toxinele, iar fără consumarea acesteia corpul nu se mai poate purifica, în așa mod producându-se un dezechilibru.

Apa este de mai multe feluri, iar fiecare tip are întrebuințarea lui. Un exemplu este apa distilată care nu este bună de băut. Mai mult, aceasta nu face bine în cazul bolilor de ficat, așa cum recomandă unii medici. Apa medicinală este foarte bună pentru persoanele care suferă de afecțiuni reumatice și afecțiuni gastrice, fiind folosită atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern, dar numai la indicația unui specialist. Apa plată, care este cea mai indicată, are un nivel foarte mai mic de substanțe carbogazoase, care se găsesc în compoziția ei naturală, fără nici un pic de adaos, așa cum se întâmplă în cazul apei minerale.

Specialiștii atrag atenția că este contraindicat să înlocuim apa din dieta noastră cu alte produse lichide, cum ar fi sucurile. Asemenea produse sunt băuturi chimice care conțin zahăr, coloranți, conservanți în cantități atât de mari, încât afectează buna funcționare a organelor interne.

Compoziția chimică existentă în aceste băuturi poate duce și la micșorarea nivelului de calciu al sistemului osos. Sucurile naturale făcute în casă au și ele un conținut excesiv de zahăr. Acestea trebuie combinate cu apă pentru a micșora nivelul crescut de zahăr. Fibrele alimentare se găsesc în pulpă, care nu mai este consumată la stoarcerea fructelor. În același timp, specialiștii atenționează că sucurile rezultate din stoarcerea fructelor agresează pancreasul și pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni endocrine și diabet.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment