Beneficiile vinului roșu nu reprezintă un mit. Medicii cardiologi recomandă acest tratament atât persoanelor bolnave, cât și celor sănătoase, deoarece băutura face, într-adevăr, minuni.

Un pahar cu 200 ml în fiecare seară face extrem de bine aparatului circulator. Taninurile, acele substanțe care dau culoarea roșie și se găsesc în coaja strugurelui și în codița lui, topesc grăsimile de pe artere și mențin vasele curate.

Au fost produse chiar medicamente din extract de codiță de strugure, însă nu au făcut așa minuni ca vinul roșu. Atât oamenii sănătoși, cât și cei care suferă de boli cardiovasculare ar trebui să bea un pahar de vin roșu în fiecare zi, de preferat seara, sau dacă nu este posibil zilnic, atunci să bea cât mai des.

Dacă cantitatea este depășită, vinul poate dăuna ficatului. În țările mediteraneene și în Franţa, unde există acest obicei de a bea vin roșu, se înregistrează cele mai puține atacuri cardiace și cerebrale. Rata micșorată a acestor afecțiuni s-a raportat și la cei care se mutau în aceste zone și căpătau obiceiul de a bea vin roșu, deci s-a ajuns la concluzia că nu este vorba doar de genetică. Singurele contraindicații pentru vinul roșu sunt pentru cei care suferă de boli hepatice și digestive.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment