Deşi ananasul oferă puţine substanţe nutritive şi cantităţi modeste de vitamina C, fibrele şi abilitatea sa de a distruge cheagurile de sânge îl fac un aliment excelent pentru protejarea inimii.
Ananasul, bogat in fibre și brom
Sucul de ananas proaspăt este un remediu tradiţional eficient împotriva durerilor în gât - se recomandă gargara - şi era un remediu naturist preferat pentru tratarea difteriei.

Unii dintre compuşii săi terapeutici supravieţuiesc probabil procesării comerciale.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 33kcal;
  • Este bogat în fibre şi brom;
  • Este bun în caz de probleme digestive, febra, dureri în gât şi răni generalizate ale ţesuturilor;
  • Protejează inima;
  • Se recomandă să se consume foarte copt sau în suc;

Enzima bromelină prezentă numai în ananasul proaspăt ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge ce provoacă răni - ananasul proaspăt înlocuiește de mult friptura crudă în tratarea ochilor negri la boxeri.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment